Kuka on Veera Maria?

Veera Maria on syntynyt Siilinjärvellä. Musiikinopettaja ja laulaja äiti ohjasi lapsiaan musiikin pariin hyvin varhain. Veera Maria aloitti musikkiopinnot 7-vuotiaana Kuopion Konservatoriossa viulun soitolla. Pian pääaineeksi vaihtui poikkihuilu. Kuopion musiikkilukiossa hän aloitti klassisen laulun opiskelun ja löysi silloin rakkaimman instrumenttinsa. Vietti vaihto-oppilasvuoden Quebekissä, jossa oppi ranskan kielen.
Ylioppilasjuhlien jälkeen muutti Turkuun Ranskan kielen kääntämisen opintojen perässä. Vaihto-oppilaana Lyonissa kävi chanson-laulutunneilla, josta sai innoituksen alkaa esittää chansoneita alkukielellä Suomessa. Myöhemmin juuri ranskalaiset chansonit olivat suurin innoke tehdä omia lauluja.

Kirjoitti ensimmäiset laulunsa 2010, vuonna 2012-2013 opiskeli toisen lapsensa hoitovapaan ohessa lauluntekijäkoulussa Pekka Ruuskan, Martti Heikkilän ja Sara Suvelan opissa.
Esikoisalbumi Minä julkaistiin 2015, jota seurasi noin 15 esiintymisen levynjulkaisukiertue.
Esikoisalbumilta radioissa soi eniten Ainoa Isä –kappale, joka kertoo artistin omasta isäsuhteesta. Toisella albumilla on kappaleelle jatko-osa Missä olet nyt lauluntekijän isän kuollessa yllättäen nopeasti edenneeseen sairauteen isänpäivänä 2015.
Veera Marian tavaramerkiksi ovatkin nousseet rehelliset ja aidot tarinat ja niiden arkisetkin sanoitukset. Toinen ruuhkavuosien keskellä syntynyt pitkäsoitto jatkaa esikoislevyn jalanjäljissä, mutta tilaa ja muhkeutta on enemmän.

Luonnonlapseksiksin kutsuttu lauluntekijä rakastaa omenapuita, leivinuunia ja koripalloa. Veera Marialla on koko ajan sata rautaa tulessa. Hän on kuuluisa siitä, että kadottaa useita avaimia ja avainlukulistoja vuodessa. Metsä on artistin toinen koti, rauhoittumisen tyyssija ja suurin inspiraation lähde luovuudelle. 11-vuotias irlanninsetteri Masi on artistin muusa, josta levy-yhtiökin on saanut nimensä.
Ihmisenä Veera Maria kammoksuu pikkumaisuutta, välinpitämättömyyttä ja liiallista turhamaisuutta. Hän kokee voimakasta maailmantuskaa, jota on helpompi käsitellä ja sietää musiikin kautta. Lauluntekijä tekee musiikkia, koska ei voi olla tekemättä sitä. Ja koska maailmasta tulee kauniimpi paikka, kun se soi. Live-esiintyminen on artistin mielestä parasta, mitä on olemassa.  – Silloin minä todella elän, jokaisella solullani. 

Veera Korvenkari

36-vuotias
Syntynyt ja kasvanut Siilinjärvellä
Asuu Sipoossa aviomiehensä, kahden lapsensa
(s. 2010 ja s. 2011) ja kahden koiransa eli sävellyskumppaninsa kanssa
Opiskeli ja asui Turussa
Koulutus:  FM
Työskentelee myös Sokoksen Digitaalisten kanavien tuottajana
Musiikkityyli: Poplaulelma
Levy-yhtiö: Oma pienlevy-yhtiö Masi Music
Jakelija: Texicalli records.
Julkaissut kaksi pitkäsoittoa:
Minä 2015, Sirkkalankadulla 2017

Motto: On vain asioita, jotka jo osaan, ja joita en vielä osaa.

 

 

 

 

 

One Reply to “Kuka on Veera Maria?”

  1. Hei, tämä on kommentti.
    Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla on linkki, josta voit halutessasi muokata tai poistaa kommentin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *